Meng de kruiden, de ui, het vlees en de verse tomaat bij elkaar en braad aan.
Doe dan ongeveer 1 liter warm water bij, samen met de kikkererwten, gedroogde bonen, linzen.
Voeg dan de tomatenpuree, aardappel, wortel, raap, halve courgette en de peper toe.
Voeg water bij en laat ongeveer 1,5 uur koken op een laag vuur.
Berkoukes
Begin met een halve glas dikke griesmeel in een ruime kom. Strooi er een beetje bloem overheen en besprenkel lichtjes met water.
Rol het mengsel voorzichtig met je handpalmen tot kleine bolletjes, de zogenaamde berkoukes.
Herhaal deze handeling, terwijl je steeds bloem en griesmeel toevoegt, totdat alles is verwerkt tot kleine bolletjes.
Doe de berkoukes in de bovenste pan van een couscous-stoompan. Stoom ze gedurende een half uur.
Giet de gestoomde berkoukes in een grote kom en werk ze los met je handpalmen. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.
Je kunt de afgekoelde berkoukes laten drogen om ze later te gebruiken, of direct verwerken in een gerecht.
Voeg de berkoukes toe aan een saus naar keuze. Laat ze koken en blijf regelmatig roeren totdat de saus goed in de bolletjes is ingetrokken. Smullen maar!
Extra Kruiden (Optioneel) Je kunt speciale kruiden toevoegen om de smaak te verrijken. Een traditionele mengeling kan bestaan uit: napta, fliyou, za’atar, timerssat.
Deze kruiden worden vaak handgemaakt en komen rechtstreeks uit Algerije, via familieleden of lokale markten.