Sapore e amore kookboek
Uniek kookboek!
Bestel nu
Recente Recepten
Auberginebootjes
Auberginebootjes
Keskek
Keskek
Flija, Kosovaars gerecht
Flija, Kosovaars gerecht
Oekraïnse Borsjt
Oekraïnse Borsjt
logo Sapore e amore
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
logo Sapore e amore
Deelnemen?
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact

Filhós da Beira

Vimeo Thumbnail
Fatima maakt Filhós da Beira, een Portugees gebak.

Ingrediënten

  • thee: 200 ml water, 2 kaneelstokjes, 1 theelepel kaneelpoeder
  • 16 eieren
  • 400 gram suiker
  • 1,6 kg bloem (wit banketbakkersbloem)
  • 250 ml olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 80 ml águardente( grappa of eau de vie)
  • 40ml anijs( ouzo of sambuca)
  • 2 blokjes bakkersgist
  • 1 koffielepel fijn zout
  • 1 – 2 geperste appelsienen
  • Olie in een pan om in te bakken

Bereiding

  1. Laat op zacht vuur het water met de kaneelstokken en kaneelpoeder zachtjes sudderen(10 - 15minuten)

  2. Het eigeel scheiden van het ei en mengen met de suiker. Laten kloppen gedurende 10 - 15 min.

  3. Wanneer de eieren met de suiker geklopt zijn (mooi lichtgeel van kleur) voeg de vloeistoffen erbij (= gesmolten of zachte boter, águardente en anijs, appelsiensap en olijfolie)

  4. Los de bakkers gist op in de lauwe thee van kaneel en voeg deze ook toe.

  5. Voeg geleidelijk de bloem toe aan het geheel en meng ook het zout in een beetje bloem om deze beter te verspreiden. Alles is goed gemengd als het deeg luchtbellen vormt.

  6. Wanneer alles gemengd is het deeg in een ingevette kom leggen en afdekken met een doek. Laten rijzen tot het volume tweemaal zo groot geworden is (dit duurt ongeveer 2 - 3 uur).

  7. Maak je handen regelmatig een beetje nat met olijfolie zodat het deeg niet op je handen kleeft en trek kleine stukjes uit het deeg en probeer deze telkens op je hand uit elkaar te trekken maar zo dat de randen iets dikker blijven dan in het midden. Bak in de hete olie. Smakelijk.

Bekijk ook deze andere recepten:

Bacalhau a Gomes de Sá

Bacalhau a Gomes de Sá

José maakt kabeljauw klaar. Portugezen kunnen dit op 365 manieren bereiden. Dit is er 1 van.
Italiaanse koekjes

Italiaanse koekjes

Mirella bereidt Italiaanse zoetigheid voor haar kleinzoon Emanuele
Berkoukes

Berkoukes

Rahma haar oma, Yamna, maakt Berkoukes, dat is een Algerijns gerecht dat ze leerde bereiden toen ze 12 was.
Volg ons op Instagram
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
© Alle rechten voorbehouden 2025 - Privacyverklaring