Sapore e amore kookboek
Uniek kookboek!
Bestel nu
Recente Recepten
Auberginebootjes
Auberginebootjes
Keskek
Keskek
Flija, Kosovaars gerecht
Flija, Kosovaars gerecht
Oekraïnse Borsjt
Oekraïnse Borsjt
logo Sapore e amore
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
logo Sapore e amore
Deelnemen?
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact

Gnocchi al sugo

Vimeo Thumbnail
Valentina leert van haar lieve oma hoe ze Gnocchi moet maken.

Ingrediënten

Gnocchi

  1. 1 kg bloem
  2. 2 kg rode aardappelen
  3. 2 eieren
  4. 100 gram boter
  5. 100 gram parmigiano
  6. Griesmeel voor de afwerking
  7. Snuifjes zout

Sugo Napoletana (de saus)

  1. Ui
  2. Wortel
  3. Selder
  4. Zout
  5. Peper
  6. Passata
  7. Basilicum
  8. Olijfolie

Bereiding

Gnocchi

  1. Schil de aardappelen en laat ze in kokend water garen.
  2. Eenmaal gaar, de aardappelen afgieten en pureren.
  3. Strooi het bloem op je werkblad, maak een cirkel met in het midden ruimte voor de puree.
  4. Schep de puree in je vulkaan van bloem en doe de eieren erbij.
  5. Meng het geheel zachtjes tot een zachte bol.
  6. Snij de bol in een paar werkbare grote stukken en rol die stukken plat met de deegrol.
  7. Snij de bekomen schijf in reepjes en maak van die reepjes lange worstjes.
  8. Snij de deegworstjes in stukken van een paar centimeter.
  9. Werp de gnocchi nu in kokend water en laat koken tot ze boven komen drijven.
  10.  Voeg de saus toen, rasp wat kaas en werk af met een blaadje basilicum.

Sugo Napoletana (de saus)

  1. Snij de ui en bak ze in een ketel.
  2. Voeg in de ketel fijngesneden wortel en selder toe en laat even kort mee bakken met de ui.
  3. Voeg de passata toe, spoel de fles even met een klein beetje water en voeg dat ook nog toe.
  4. Kruiden met zout, peper en een paar blaadjes basilicum.
  5. Laat de saus verder sudderen op een klein vuurtje gedurende 3 – 4 uur.

Bekijk ook deze andere recepten:

Italiaanse honingkoeken

Italiaanse honingkoeken

Claudio groeide op nabij Napels en leerde daar koeken bakken met amandelen en honing. Hij geeft zijn recept door aan zijn twee kleinzonen.
Italiaanse koekjes

Italiaanse koekjes

Mirella bereidt Italiaanse zoetigheid voor haar kleinzoon Emanuele
Auberginebootjes

Auberginebootjes

Auberginebootjes zijn gevuld met het eigen vruchtvlees. Makkelijk en snel klaar.
Volg ons op Instagram
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
© Alle rechten voorbehouden 2025 - Privacyverklaring