Deelnemen?
Home
Recepten
Meet The Nonna's
Kookboek
Contact
Gnocchi al sugo
Valentina leert van haar lieve oma hoe ze Gnocchi moet maken.
Ingrediënten
Gnocchi
1 kg bloem
2 kg rode aardappelen
2 eieren
100 gram boter
100 gram parmigiano
Griesmeel voor de afwerking
Snuifjes zout
Sugo Napoletana (de saus)
Ui
Wortel
Selder
Zout
Peper
Passata
Basilicum
Olijfolie
Bereiding
Gnocchi
Schil de aardappelen en laat ze in kokend water garen.
Eenmaal gaar, de aardappelen afgieten en pureren.
Strooi het bloem op je werkblad, maak een cirkel met in het midden ruimte voor de puree.
Schep de puree in je vulkaan van bloem en doe de eieren erbij.
Meng het geheel zachtjes tot een zachte bol.
Snij de bol in een paar werkbare grote stukken en rol die stukken plat met de deegrol.
Snij de bekomen schijf in reepjes en maak van die reepjes lange worstjes.
Snij de deegworstjes in stukken van een paar centimeter.
Werp de gnocchi nu in kokend water en laat koken tot ze boven komen drijven.
Voeg de saus toen, rasp wat kaas en werk af met een blaadje basilicum.
Sugo Napoletana (de saus)
Snij de ui en bak ze in een ketel.
Voeg in de ketel fijngesneden wortel en selder toe en laat even kort mee bakken met de ui.
Voeg de passata toe, spoel de fles even met een klein beetje water en voeg dat ook nog toe.
Kruiden met zout, peper en een paar blaadjes basilicum.
Laat de saus verder sudderen op een klein vuurtje gedurende 3 – 4 uur.
Bekijk ook deze andere recepten:
Italiaanse honingkoeken
Claudio groeide op nabij Napels en leerde daar koeken bakken met amandelen en honing. Hij geeft zijn recept door aan zijn twee kleinzonen.
Italiaanse koekjes
Mirella bereidt Italiaanse zoetigheid voor haar kleinzoon Emanuele
Auberginebootjes
Auberginebootjes zijn gevuld met het eigen vruchtvlees. Makkelijk en snel klaar.