Sapore e amore kookboek
Uniek kookboek!
Bestel nu
Recente Recepten
Auberginebootjes
Auberginebootjes
Keskek
Keskek
Flija, Kosovaars gerecht
Flija, Kosovaars gerecht
Oekraïnse Borsjt
Oekraïnse Borsjt
logo Sapore e amore
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
logo Sapore e amore
genk logo ecru logo Vlaanderen logo
Deelnemen?
genk logo
ecru logo
Vlaanderen logo
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact

Gnocchi al sugo

Vimeo Thumbnail
Valentina leert van haar lieve oma hoe ze Gnocchi moet maken.

Ingrediënten

Gnocchi

  1. 1 kg bloem
  2. 2 kg rode aardappelen
  3. 2 eieren
  4. 100 gram boter
  5. 100 gram parmigiano
  6. Griesmeel voor de afwerking
  7. Snuifjes zout

Sugo Napoletana (de saus)

  1. Ui
  2. Wortel
  3. Selder
  4. Zout
  5. Peper
  6. Passata
  7. Basilicum
  8. Olijfolie

Bereiding

Gnocchi

  1. Schil de aardappelen en laat ze in kokend water garen.
  2. Eenmaal gaar, de aardappelen afgieten en pureren.
  3. Strooi het bloem op je werkblad, maak een cirkel met in het midden ruimte voor de puree.
  4. Schep de puree in je vulkaan van bloem en doe de eieren erbij.
  5. Meng het geheel zachtjes tot een zachte bol.
  6. Snij de bol in een paar werkbare grote stukken en rol die stukken plat met de deegrol.
  7. Snij de bekomen schijf in reepjes en maak van die reepjes lange worstjes.
  8. Snij de deegworstjes in stukken van een paar centimeter.
  9. Werp de gnocchi nu in kokend water en laat koken tot ze boven komen drijven.
  10.  Voeg de saus toen, rasp wat kaas en werk af met een blaadje basilicum.

Sugo Napoletana (de saus)

  1. Snij de ui en bak ze in een ketel.
  2. Voeg in de ketel fijngesneden wortel en selder toe en laat even kort mee bakken met de ui.
  3. Voeg de passata toe, spoel de fles even met een klein beetje water en voeg dat ook nog toe.
  4. Kruiden met zout, peper en een paar blaadjes basilicum.
  5. Laat de saus verder sudderen op een klein vuurtje gedurende 3 – 4 uur.

Bekijk ook deze andere recepten:

Bacalhau a Gomes de Sá

Bacalhau a Gomes de Sá

José maakt kabeljauw klaar. Portugezen kunnen dit op 365 manieren bereiden. Dit is er 1 van.
Filhós da Beira

Filhós da Beira

Fatima maakt Filhós da Beira, een Portugees gebak.
Turdilli

Turdilli

Mirella bereidt Italiaanse zoetigheid Turdilli voor haar kleinzoon Emanuele
Volg ons op Instagram
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
© Alle rechten voorbehouden 2025 - Privacyverklaring