Mirella bereidt Italiaanse zoetigheid Turdilli voor haar kleinzoon Emanuele
Ingrediënten
Ingrediënten (6 pers.)
500 gr bloem (type 00)
200 gr vloeibare honing
100 gr suiker
1 theelepel kaneel
halve theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel geraspte
sinaasappelschil of citroen
5 gr bakpoeder
snufje zout
100 ml warm water (indien nodig, om
het deeg te versoepelen)
Bereiding
Meng de bloem met
suiker, zout, citroen- of sinaasappelrasp en eventueel kaneel. Kneed tot een
soepel, niet-plakkerig deeg. Laat 20 minuten rusten onder een doek.
Neem stukjes
deeg en rol ze tot dunne slierten (zoals bij gnocchi), ongeveer 1 cm dik. Snijd
in stukjes van 3 - 4 cm.
Rol ze
eventueel over een vork of gnocchiplankje om ribbels te maken. Dit helpt de
honing later beter vast te houden.
Verhit de
frituurolie tot ongeveer 180 gr. en frituur de koekjes tot ze goudbruin zijn (2
- 3 minuten). Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de
honing in een pan tot hij vloeibaar is (niet koken) en doe de koekjes er in tot
ze helemaal bedekt zijn met honing.
Leg de koekjes
op een schaal. Bestrooi met een beetje poedersuiker of kaneel. Laat afkoelen en
hard worden. Smullen maar!