Keskek is een Turks gerecht gemaakt met gebroken tarwe en kip maar Nursel maakt het met stoofvlees.
Ingrediënten
bulgur (gebroken tarwe)
ui
olie
stoofvlees
tomaten
tomatenpuree
paprika
bonen
peper en zout
Bereiding
Zet de bulgur (gebroken tarwe) in zoveel koud water dat de korrels net onder staan en laat ze een nacht wellen.
Snij de ui en stoof ze in olie in een ketel. Voeg wat boter toe.
Voeg de bulgur toe en leng aan met water.
Bak het stoofvlees in een snelkookpan, voeg tomaten, paprika en peper toe. Laat een stoven. Voeg tomatenpuree toe en kruid met zwarte peper en paprikakruiden. Laat stoven.
Voor de bonen warm wat olie op in een pan, voeg ajuin toe, tomatenpuree, tomaten, peper en paprika. Eindig met de bonen.
Serveer de bulgur in een bord en voeg er het vlees aan toe. De bonen worden apart bij het gerecht geserveerd. Smakelijk!