Sapore e amore kookboek
Uniek kookboek!
Bestel nu
Recente Recepten
Auberginebootjes
Auberginebootjes
Keskek
Keskek
Flija, Kosovaars gerecht
Flija, Kosovaars gerecht
Oekraïnse Borsjt
Oekraïnse Borsjt
logo Sapore e amore
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
logo Sapore e amore
Deelnemen?
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact

Potaje de garvanzos

Vimeo Thumbnail
Potaje de garvanzos is een stoofschotel van kikkererwten

Ingrediënten

voor 5 personen

  1. 2 uien
  2. 3 teentjes knoflook
  3. 2 groene paprika's
  4. 2 rode paprika's ( mogen ook de gele of oranje zijn)
  5. 1 volledige snijbiet
  6. 500 gr kikkererwten
  7. 1kg sparerib / stuk bot van een jamón ( kippenbouten, gehakt ( voor gehakt balletjes te maken)
  8. 3 blaadjes laurier
  9. 6 blokjes kippenbouillon
  10. zout en peper naar smaak
  11. 3 zakjes saffraanpoeder / 6 stukjes verse saffraan

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten minstens 12 uur staan (een hele nacht) in lauw water opdat deze kunnen toenemen in grootte.
  2. Snij de ui, paprika's en snijbiet in kleine vierkantjes en hou deze tijdelijk appart. Snij de knoflook fijn en voeg deze aan de groentemengeling toe.
  3. Vervolgens breng je de kikkererwten aan de kook met je sparerib / stuk bot van de jamón. Laat deze koken todat ze beetgaar zijn ( afhankelijk van de kwaliteit en dikte van de kikkererwten kan dit +/- 2 uur duren).
  4. Als de kikkererwten zo goed als gaar zijn, kook je in een aparte kom ( 20cl water) de groenten beetgaar.
  5. Eens alles goed gekookt is, gooi je de groenten bij de kikkererwten en breng je deze op smaak aan de hand van de kippenbouillon, laurierblaadjes en de saffraanpoeder/ verse saffraan.
  6. Breng vervolgens eens dit allemaal goed samen heeft doorgekookt, het stoofpotje op smaak door zout en peper toe te voegen naar smaak.
  7. Laat het u smaken!

Bekijk ook deze andere recepten:

Filhós da Beira

Filhós da Beira

Fatima maakt Filhós da Beira, een Portugees gebak.
Berkoukes

Berkoukes

Rahma haar oma, Yamna, maakt Berkoukes, dat is een Algerijns gerecht dat ze leerde bereiden toen ze 12 was.
Oekraïnse koteletten

Oekraïnse koteletten

In Oekraïne noemt men hamburgers blijkbaar koteletten. Ze zijn dan ook heel gezond want zitten boordevol groenten.
Volg ons op Instagram
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
© Alle rechten voorbehouden 2025 - Privacyverklaring