Sapore e amore kookboek
Uniek kookboek!
Bestel nu
Recente Recepten
Auberginebootjes
Auberginebootjes
Keskek
Keskek
Flija, Kosovaars gerecht
Flija, Kosovaars gerecht
Oekraïnse Borsjt
Oekraïnse Borsjt
logo Sapore e amore
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
logo Sapore e amore
Deelnemen?
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact

Tzatziki, pitabroodjes en Kefte

Vimeo Thumbnail
Mariane maakt Tzatziki, pitabroodjes en Kefte voor haar kleinzoon Nicola.

Ingrediënten

De Tzatziki

  1. Look
  2. 1/3 de Wijnazijn
  3. 2/3 de Olie
  4. Dille
  5. Komkommer (half)
  6. Halve kilo Griekse Yoghurt
  7. (olijfjes)

De Keftes

  1. 1,5 kg gehakt puur runds met kip
  2. Peper, zout
  3. Een halve eetlepel Bicarbonaat
  4. Snuifje paprika
  5. Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn, basilicum)
  6. Peterselie
  7. Rode ui
  8. Grote witte ui
  9. 2 eitjes
  10. Beetje mosterd
  11. Oud brood of paneermeel

Griekse Salade

  1. Uienmix
  2. Olijfolie
  3. Peterselie
  4. Balasmico-azijn
  5. Rode ui
  6. tomaten
  7. komkommer
  8. rigani is Griekse oregano (het is wilde Marjolein)
  9. Feta kaas

Bereiding

    De Tzatziki

    • Doe de look in een kom om te mixen en voeg 1/3 wijnazijn en 2/3de olie toe. Je krijgt na het mixen een soort van mayonaise.
    • Dille fijn hakken en toevoegen.
    • Komkommer goed wassen want we gebruiken de schil ook.
    • Rasp de komkommer en laat die dan even uitlekken maar niet volledig. Wat vocht is lekker.
    • Voeg de Yoghurt bij de komkommer en meng goed.
    • Voeg de saus eraan toe, niet alles. Begin met een beetje. Toevoegen kan altijd maar terug er uit halen niet.
    • Voeg wat dille toe en meng alles. Wanneer je de ingredienten afzonderlijk niet meer proeft is de tzatziki geslaagd. Voeg dus eventueel nog saus bij indien je denkt dat de tzatziki nog niet goed is.
    • Tzatziki wordt lekkerder als het kan rusten dus maak het best tijdig klaar.

    De Keftes

    • Neem een kom en doe er zout en peper, bicarbonaat (voor de luchtigheid) en een snuifje paprika in.
    • Doe er flink wat Italiaanse kruiden bij. Basilicum, oregano, paprika, tijm, rozemarijn.
    • Voeg grof gesneden peterselie toe.
    • Doe een eetlepel uienmix in het gerecht. Uienmix is een mix van rode ui, sjalot en look met olijfolie. Dit kan je op voorhand maken en tot 3 maanden bewaren door de look die er in zit. Zo voorkom je dat je teveel uien moet weggooien wanneer die weer eens scheuten krijgen.
    • Rasp een rode ui en de witte ui over het geheel.
    • Meng de mix nu onder het oude brood alvorens bij het gehakt te voegen.
    • Voeg de eitjes toe aan het gehakt en ook een lepel mosterd voor wat extra pit en meng zacht met de hand.
    • Doe nu de mix van brood en saus onder het gehakt en meng zacht. Niet teveel, net genoeg.
    • Maak balletjes van het gehakt en bak lekker bruin in een pan met olie.

    Griekse Salade

    • Doe wat uienmix in een kom samen met balsamico-azijn en olie en peterselie.
    • Snij een rode ui en voeg die toe.
    • Snij de tomaten in niet te kleine stukken en voeg toe.
    • Snij de komkommer in kleine blokjes en meng onder de rest.
    • Voeg wat rigani toe.
    • Voeg finaal wat zou toe want dat zorgt ervoor dat de smaken goed naar boven komen.
    • Wanneer alles wat getrokken heeft finaal afwerken met fetakaas en wat olijven.


Bekijk ook deze andere recepten:

Flija, Kosovaars gerecht

Flija, Kosovaars gerecht

Flija is een gerecht bereid met een saç, dat is een speciale grote pan met verwarmde deksel), een specialiteit die overal in Kosovo wordt klaar gemaakt
Berkoukes

Berkoukes

Rahma haar oma, Yamna, maakt Berkoukes, dat is een Algerijns gerecht dat ze leerde bereiden toen ze 12 was.
Bacalhau a Gomes de Sá

Bacalhau a Gomes de Sá

José maakt kabeljauw klaar. Portugezen kunnen dit op 365 manieren bereiden. Dit is er 1 van.
Volg ons op Instagram
  • Home
  • Recepten
  • Meet The Nonna's
  • Kookboek
  • Contact
© Alle rechten voorbehouden 2025 - Privacyverklaring